VLOG nummer 2
Achter de micro

INE GAAT VLOGGEN #2

Online podcastopnames met Kayleigh Callant

Hey trouwe volger! Leuk dat je hier terug bent want het is tijd voor een nieuwe vlog. In deze tweede INE GAAT VLOGGEN test ik samen met Kayleigh Callant een nieuwe tool uit: Zencastr. 

In ons kot

Enkele weken terug verstrengde de overheid haar corona maatregelen. Hierdoor vielen mijn plannen voor de opnames van de Track C-podcast in het water. Ik had graag fysieke opnames gemaakt op de Howest campus in Kortrijk om zo mijn medestudenten beter te leren kennen. Jammer maar helaas… Natuurlijk blijf ik niet bij de pakken zitten en ging ik op zoek naar een oplossing om toch te kunnen opnemen in (halve) lockdown.

Nieuwe tool

Vorig semester volgde ik een Adobe MAX sessie over podcasten. Daarin gaf de host Mike Russel enkele tips mee over podcasting. Naast de standaard benodigdheden gaf hij ook twee tools mee die je kan gebruiken om online (podcasts) op te nemen. Ideaal toch?! Ik zocht mijn notities en vond de website Zencastr. Hiermee kan je met mensen bellen en neemt hij de audio op van de persoon die je belt in plaats van de audio die er bij jou uitkomt.

Hemelse tool zou je denken? Nu ja… hij heeft ook soms zijn kuren. In mijn tweede vlog geef ik je opnieuw een kijk achter de micro. Deze keer zie je Heleen en Kayleigh verschijnen, twee medestudenten uit Track C communicatiemanagement, die mijn eerste ervaringen met Zencastr niet wouden missen.

De Track C-podcastreeks hoor je binnenkort op je favoriete podcast-app!

Ik vond het weer mega tof om deze vlog op te nemen en in elkaar te prutsen. Zet je rustig neer en geniet van deze tweede INE GAAT VLOGGEN!

Oorverdovende groetjes

Ine

Heb je vragen, opmerkingen op tips? Contacteer me gerust via sociale media of stuur een mailtje! 

Podcast-kriebels gekregen? Lees hoe je kan podcasten from scratch of ontdek vijf van mijn favoriete podcasts op de pagina van leek tot leek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *